Till dig som tänker rösta på SD

Hej!
 
Jag vet inte så mycket om dig. Statistiken talar för att du är en svenskfödd medelålders man men du kan vara vem som helst. För precis som att SD har hävdat att det främst är utlandsfödda män som våldtar kan statistik vara missvisande eller till och med felaktig.
 
Den 14e september går du och jag till vallokalerna, men det är också vår enda gemensamma nämnare i politiska sammanhang. Vår syn på politik skiljer sig, vår syn på det svenska samhället skiljer sig. Jag vet inte varför men en sak är säker: jag röstar för ett Sverige där alla har lika värde, du gör det inte.
 
Kanske är du missnöjd med hur Sverige styrs idag, vill ha en förändring utan att veta i vilken riktning? Och du kanske vet att inga förändringar sker om vi inte vågar öppna nya dörrar och stänga de gamla.
 
Kanske känns det bara bra för dig att skylla de svenska välfärdsproblemen på någon annan?
 
Kanske tillhör du dem som vill ha mer pengar i plånboken? Som på allvar fått för sig att skatten kommer sänkas om vi stänger våra gränser för de som flyr? Men rent hypotetiskt tror jag att både du och jag hellre betalar skatt för att rädda ensamkommande flyktingbarn än för att rädda 85-åriga Agda från lungcancer hon fått efter att ha kedjerökt i 40 år? Jag vill bara klargöra att det finns många sätt att spara pengar, till exempel genom att uppmuntra till ett hälsosamt liv för att på sikt få en friskare befolkning. Inte genom att stänga gränserna för de som söker trygghet. 
 
Den här texten kommer säkerligen inte få dina politiska åsikter att svänga radikalt. Men när du går till vallokalen vill jag åtminstone att du vet vad du röstar för. Valet handlar inte bara om invandringspolitik, det handlar om så mycket mer: skatter, sjukvård, skola och äldreomsorg för att nämna några saker. Vet du var SD står i dessa viktiga välfärdsfrågor?
 
Vi har turen att leva i ett land med demokrati som gör det möjligt för alla att rösta. Men det minsta vi kan kräva är att vi vet vad vi röstar för. Demokrati betyder ingenting utan kunskap. 
 
Lycka till på valdagen och välj det som känns rätt i hjärtat!
 
Viktigt | SD, kunskap, politik, val2014 | | Kommentera |

Att känna lycka

Det sägs att lycka inte kan köpas för pengar och det är jag övertygad om. 
 
Därför försöker jag alltid fånga lyckokänslorna när de dyker upp och låta mig omfamnas av dem. Låta mig känna lyckan och ta den till mig.
 
Jag har varit en sån som haft svårt att låta mig själv vara just lycklig. Som måste ha en anledning till det, en orsak till att få må bra. Jag har inte insett att lyckan är något jag kämpat för, som jag är värd. Att den är resultatet av det liv jag valt. Resultatet av att jag värdesätter människor som får mig att må bra. Människor som ger mer än de tar. Människor som vill mig väl på samma sätt som jag vill dem det.
 
Att lycka är ett resultat av hårt jobb, hårt jobb med mitt självförtroende och min självbild. Av oräknebara timmar på skolan, på gymmet, hemma, hos vänner och framför dator och mobil. För i en värld där alla är upptagna med sitt gäller det att visa vad som är viktigt för en. För mig är det min familj, mina vänner och han med stort H. Och ibland krävs det både SMS, telefonsamtal och sociala medier för att påminna varandra om det när tid att ses öga mot öga inte finns.
 
Men när den tiden finns är det som de stora lyckorusen kommer. När 13 underbara personer samlas i ett hus på landet för kräftor, snaps, kubb och trekamp. När en av de 13 dessutom är den enda personen man vill vakna upp bredvid. Det är då man ska stanna upp och verkligen känna. Känna hur allt omfamnar en, hur lyckan greppar tag. 
 
 
 
 
 
 
Minnen | kloka ord, kärlek, lycka, sommar | | Kommentera |

Att checka ut

Ibland checkar jag ut. Ut från vardagen, från rutiner och måsten.
Nu senast i hela sju dagar, sju dagar många mil hemifrån. Bland andra lika utcheckade turister, mysiga restauranger och hotellfrukostar. 
I söndags kom jag hem och checkade in. In i vardagen och kickstartade med skola. För att idag återigen checka ut, samla tankarna efter att konstant omgett mig med andra människor i veckor. 
Några timmar av ingenting var allt jag behövde och jag är nu mer redo än någonsin att kicka igång hösten!
 
 
Minnen | kloka ord, resa, sommar | | Kommentera |
Upp