Här har ni mig

Ett underbar initiativ av en bloggare där man berättar om sig själv utifrån sina brister eller snarare det som gör oss intressanta. Och just detta finner jag själv intressant eftersom det är genom kritik och självinsikt som man utvecklas!

Jag ser mina brister genom andra. När jag stör mig på andra är det i 80% av fallen på egenskaper jag själv har. Till exempel stör det mig inte alls att pojkvännen aldrig lagar mat. Däremot avskyr jag de som bestämmer i grupparbeten, eftersom jag själv vill göra det.

Jag handlar extremt långsamt. Jämför priser, näringsinnehåll, datum och så vidare i all evighet. Har jag möjlighet tar en kort handlingsrunda minst en kvart på mitt lilla ICA.
 
Jag tror för gott om andra. Lämnar exempelvis telefonen på bussätet bredvid, datorn i olåst skåp på gymmet för att nämna något.
 
Jag tror alltid att jag måste stressa. Jag tittar alltid på klockan i bussen för att se om den är i tid även om jag inte ska någonstans. Jag vill hinna hem först. Jag vill bli klar i skolan först. Och så fortsätter det....
 
Jag måste smaka allt som andra äter och dricker. Enligt pojkvännen den sämsta egenskapen jag har (Det måste väl vara en komplimang att jag inte är jobbigare än så!?). Jag smakar en klunk av varje öl han dricker, en sked (eller fem!) av någons efterrätt, grönsakerna någon inte vill ha... Därför väljer jag på restaurang oftast samma mat som minst en i sällskapet för att undvika att bli avundsjuk. Jag minns särskilt på Sicilien när Jessica fick in en pastarätt som var det godaste jag smakat. Jag rörde knappt min pizza och åt av hennes mat medan jag grät inombords över mitt misstag. 
Ett av få tillfällen där jag drog vinstlotten: Underbar tonfisk under ett besök i Stockholm.
 
Tankar om mig | Sicilien, Stockholm, mat | | Kommentera |

2015 - Förväntningar

I år förväntar jag mig ett 2015 med: 
 
Skratt, kärlek, sovmorgon, långa promenader, fika, pussar, kramar, promenaddejter, mysiga utekvällar, rosévin en ljummen sommarkväll, spännande möten med nya människor, intressanta jobb, givande studier, gott kaffe, vackra ord från han med stort H, morgonpromenader, hårda styrkepass, lugna rörlighetsövningar, mindre internettid, mindre telefontid, biomys med favorittjejerna, solnedgångar, soluppgångar, återföreningar med de som flyttat, en kul vecka i Spanien, ett dykarcertifikat, fler recept i receptbanken, bad vid en mysig sjö, mys vid någon hamnkrog, en fjällenresa med fest (och skidåkning), snöbollskrig, ännu mer skratt, massage, god mat, mer vegetariskt, fina kläder som känns jag, färgglada träningskläder, snygga muskler, träningsvärk i kroppen, träningsvärk i skrattmusklerna, grillkvällar, poolparty, att vakna av solljuset genom persiennerna, att vakna till snöstorm och få stanna inomhus hela dagen,  efterlängtade släktingar, rastning av hundar, att lära mig något nytt, kaffedrickande hos mormor och morfar, luncher med mamma, barnvaktande, att vakna med ett leende på läpparna, somna bredvid den jag älskar, goda frukostar i ensam eller med sällskap, roliga pass på Friskis, svett, att få svalka mig i poolen, hembakade kanelbullar, att vakna bredvid den jag älskar, andas in vårluften, halka runt på isiga vägar, njutningsspringa i skogen, stå på huvudet, gå i mjukisbyxor, klä upp mig till fest, somna tidigt, göra galna saker; skratt och kärlek!
 
Minnen | | Kommentera |

2014 var året...

...då jag lärde mig mer om mig själv än jag gjort under de föregående tillsammans.
 
Jag lärde mig att det finns så mycket kämparglöd inom mig, att jag klarar mer än jag tror. 
Att jag inte måste vara omtyckt av alla.
Och att jag måste älska sig själv innan jag är redo att bli älskad av någon annan.
Att misstag inte är just misstag utan erfarenheter att lära av som dessutom ofta öppnar nya vägar.
Att perfektion aldrig kommer göra mig lyckligare.
Och att livet blir så mycket roligare om man tar vara på varje dag och alla möjligheter!
Minnen | | Kommentera |
Upp