Vad affirmerar du om dina medmänniskor?

Andras värderingar om andra människor kommer aldrig få mig att tvivla på allas lika värde. 
 
Vad tänker du om andra människor? Min filosofi är enkel; jag försöker alltid se det goda i den lilla människan. Det innebär för mig att du, jag, grannen, tiggaren, miljonären eller vem det nu må vara i grunden har samma värde.
 
Det innebär också att jag har svårt att ge mig in i vissa debatter. För mig handlar debatten om flyktingar, tiggare osv. om att vi glömt allas lika värde. Vi har glömt att alla flyr av en anledning, en anledning som inte enbart stavas pengar. Människor har flytt för att det eller döden är de enda alternativen. Och jag vet att jag hade gjort samma sak, flytt. Och jag vet att många i min omgivning inte tänker som jag. Och värst av allt; det får mig att tveka, fundera på om det är jag som har fel. När folk i min omgivning tycker att "tiggare inte passar in i Sverige och inte är en del av ett välfärdsland" känns allt så hopplöst. Jag kan inte se hur det kan vara oss det är synd om, hur det kan vara synd om oss som får möta dessa trasiga själars blickar. Häromdagen hörde jag att "vi svenskar borde vara glada för med tanke på hur mycket invandrare det finns i andra länder har vi det rätt bra". Och när jag hörde det skrev jag ner den affirmation som det här inlägget börjar med. För jag är övertygad om att livet blir enklare för oss alla om vi ser människors lika värde. Och jag är övertygad om jag har min rätt att tycka så. Jag är trött på alla "jag är inte rasist men..."-kommentarer, jag är trött på att sitta bredvid och nicka trots att jag inte håller med. Och när jag inte gör det utan börja prata blir jag mer och mer säker på att jag har rätt. För efter någon minut kommer nästan alltid kommentaren; "jag håller inte med men jag ska inte säga något." Och jag vet varför; för att argumenten är slut från deras sida. 
 
Givetvis kan jag också ha åsikter om hur invandringspolitiken fungerar, men jag har inga åsikter om varför de kommer hit. Däremot har jag en himla massa åsikter om de som väljer att hata, som väljer att sprida rasistisk propaganda utan att förstå konsekvenserna av det. Att fly ett krig och mötas av det är nämligen ingenting som kommer öka integrationen. 
Viktigt | SD, affirmationer, personlig utveckling | | Kommentera |

Vad vill du ha i ditt liv?

Funderar du någonsin över varför livet blivit som det blivit? På varför du har det jobb du har, bor som du gör bland mycket annat?
Som tidigare skrivit kommer den här bloggen fyllas mycket av personlig utveckling, det blir personligt men inte alltför privat. Det blir djupa tankar men utan att hänga ut eller exemplifiera med människor i min omgivning. 
Tillbaka till rubriken, vad vill du ha i ditt liv? En stor del av mina senaste pluggtimmar har lagts på affirmationer, det vill säga de tankar vi tänker om oss själva. Vi har pratat om att världen inte bara är de intryck vi får med våra fysiska sinnen utan så mycket mer; nämligen våra känslor, tankar och handlingar. Positiva affirmationer skapar positiva känslor. Om vi tänker dåliga tankar tänker vi därmed att vi vill ha fler sådana i vårt liv. Övningen avslutades därför med att skriva 20 affirmationer och häpperr kommer mina egna favoriter:
Jag utstrålar en livsglädje som gör att likasinnade personer dras till mig.
Jag tycker om min egen spegelbild.
Jag skrattar och ler varje dag.
Andras värderingar om andra människor kommer aldrig få mig att sluta tro på allas lika värde. 
Varje morgon vaknar jag upp fylld av positiv energi.
Alla vill vara i mina kläder.
 
Vilka tankar väljer du att tänka om dig själv?
Personlig utveckling | affirmationer | | Kommentera |

Mörka nätter och ljusa, hoppfyllda morgonar

Igår var en sådan där kväll som inte inträffar så ofta längre. En sån där kväll då jag vrider och vänder på mig, oförmögen att ens kunna försöka slappna av. Jag tänkte på världen, på hur orättvis den är. På hur barn drunknar för att sedan spolas upp på stränder där priviligerade svenskar solar och dricker piña colada. Och på hur diskussionerna spårat ur här i Sverige, på hur alltför många inte ser smärtan i en förälders blick efter att ha förlorat en son eller dotter, kanske både och. Jag tänker att det sista vi får tappa är vår medmänsklighet, för utan den är vi inte sanna människor längre. Och jag tänker att vi alla måste ta vårt ansvar, du och jag. Politikerna här. Politiker och medmänniskor i alla andra demokratier. 
 
Men det finns ingenting en god natt sömn inte kan bota. När jag vaknar utvilad innan klockan ringer och solens strålar letar sig in bakom den becksvarta rullgardinen känner jag hopp. Och det är hoppet vi måste ta med oss för att kämpa oss igenom det här. För att tillsammans göra världen till en lite bättre plats.
Viktigt | politik, vigörvadvikan | | Kommentera |
Upp